Протестиращите да си тръгват в 22 часа от протестите и да

...
Протестиращите да си тръгват в 22 часа от протестите и да
Коментари Харесай

Полицията: Тръгвайте си в 22 ч, после идват провокатори

Протестиращите да си потеглят в 22 часа от митингите и да отидат на идващия ден, тъй като по мрачно се появяват провокатори. Това прикани Антон Златанов, зам.-директор на Столичната полиция. След този час картинката на площада се трансформира, идват нападателни групи, доста са използвали алкохол, сподели Златанов.

Снощи малко след 22 часа на площада се появиха агитки и започнаха да наскърбяват униформените, пробваха се и да хвърлят димки към Министерски съвет.

Тогава обаче мирните протестиращи направиха верига пред униформените. Те пък смъкнаха каските си, а по заповед на самия Златанов разредиха редиците си. После запяха и химна заедно с протестиращите.

" Имахме подготвеност да се оправим с ескалацията на напрежението, само че не се наложи ", уточни зам.-директорът. Той изясни, че измежду арестуваните в последните дни провокатори има както познати на полицията, по този начин и такива без престъпни прояви. Някои са малолетни, други са непознати. 8 души са арестувани, у шестима са открити наркотични субстанции, а у другите - ножове и други рискови предмети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР